ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 210 38 08 445

Για παραγγελίες > 30€ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

Βεατρίκη Σαίας Μαγρίζου

Βεατρίκη Σαίας Μαγρίζου στο diaplasibooks.gr

To όνομα μου είναι Βεατρίκη, οι περισσότεροι όμως με φωνάζουν Μπέττυ. To πατρικό μου επίθετο είναι Σαΐας και όταν παντρεύτηκα έγινε Μαγρίζου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασα οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ζω στη Λάρισα με τον άντρα μου και την κόρη μας. Όταν η κόρη μου ήταν μικρή, μου άρεσε να λέω σ’ αυτήν και στους φίλους της παραμύθια που έφτιαχνα με το μυαλό μου. Εδώ και χρόνια γράφω μυθιστορήματα και θεατρικά έργα για μεγάλους, πάντοτε όμως ήταν στις προθέσεις μου να γράψω ιστορίες και παραμύθια για παιδιά. Αγαπώ πολύ τα παιδιά. Τους έχω ιδιαίτερη αδυναμία και μου αρέσει να επικοινωνώ μαζί τους.

Τα μυθιστορήματα που έχω γράψει είναι: Στην Πολυξένη, Ο Νέστορας που Τόρη τον φώναζε αυτή, Μοιραία ταύτιση, Το βραχιόλι της φωτιάς, από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Και τα θεατρικά μου έργα είναι: Η προίκα, Το κοινό ταμείο, Λεχάιμ - στη ζωή και Η τελευταία βελονιά, που πήρε κρατικό βραβείο.

Στο δημοτικό ραδιόφωνο της Λάρισας έκανα την εκπομπή Ιστορίες χωρίς τίτλο, με ιστορίες ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Πρόσφατη δραστηριότητά μου είναι επισκέψεις σε παιδικό σταθμό της πόλης μου, όπου αφηγούμαι τις ιστορίες και τα παραμύθια μου στα παιδιά.

Κείμενά μου διδάσκονται στην έδρα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην Πάδοβα.