ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 210 38 08 445

Για παραγγελίες > 30€ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

-10%

5 βήματα για δράση – Από τη λογοτεχνία στη δραματοποίηση

Ανδρέας Καρακίτσιος , Έλενα Αρτζανίδου
10.80
Αρχική τιμή: 12.00
Σχήμα:
14Χ21
Σελίδες:
112
Εξώφυλλο:
ISBN:
978-960-6638-84-8

Παιδική λογοτεχνία και δραματοποίηση για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό. Το βιβλίο Πέντε βήματα για δράση έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να καλύπτει θεωρητικά και πρακτικά την προσέγγιση της παιδικής λογοτεχνίας με τη μέθοδο της δραματοποίησης σε νηπιαγωγείο-δημοτικό. Στο πρώτο μέρος αναφέρονται θεωρητικές απόψεις που αφορούν στη δραματοποίηση μέσα στη σχολική τάξη. Παρουσιάζεται πλήρως καταγεγραμμένη η εργασία που έγινε στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και υλοποιήθηκε από φοιτήτρια του Ε΄ εξαμήνου. Στο δεύτερο μέρος καταγράφονται αναλυτικά τα πέντε βήματα που προτείνονται για δραστηριότητα στο νηπιαγωγείο-δημοτικό με όχημα την παιδική λογοτεχνία και τεχνική τη δραματοποίηση, που υποστηρίζεται με τις λέξεις-κλειδιά που προκαλούν δράση. Τα πέντε βήματα για δράση είναι: α) στόχοι-επιδιώξεις, β) πρώτη επαφή της ιστορίας με τα νήπια, γ) διανομή ρόλων, δ) συγγραφή διασκευής, και ε) εφαρμογή.

Στο βιβλίο προτείνονται εννιά τίτλοι βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και περιγράφονται αναλυτικά τα πέντε βήματα. Η πρόταση ολοκληρώνεται με τη διασκευή κάθε ιστορίας και τον τρόπο-χώρο υλοποίησής της. Σε κάθε σκηνή έχει προβλεφθεί μουσική πρόταση. Το βιβλίο είναι χρήσιμο τόσο για το θεωρητικό όσο και για το πρακτικό του μέρος. Αφορά φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, νηπιαγωγούς και δασκάλους που δεν έχουν ασχοληθεί με τη μέθοδο της δραματοποίησης και έτσι τους δίνεται η ευκαιρία να ασχοληθούν και να κάνουν ένα ακόμη βήμα πέρα από τα πέντε βήματα για δράση.

Ένα βιβλίο εργαλείο. Ένα βιβλίο που γεννήθηκε μέσα στην τάξη ύστερα από πολλά χρόνια πράξης. Ένα βιβλίο που αξιοποιήθηκε από φοιτήτριες στην πρακτική άσκηση του παιδαγωγικού τμήματος νηπιαγωγών του ΑΠΘ  με επιτυχία. Ένα βιβλίο που θα χρησιμοποιηθεί με ευκολία και από τον πιο δύσπιστο!

Σε Απόθεμα
+

Όσοι το αγόρασαν προτιμούν ακόμα τα...