ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 210 38 08 445

Για παραγγελίες > 30€ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

Ποδήλατο Velo II

89.00
Κωδικός προιόντος:
28-1006
Κατασκευασμένο από σύρμα γύψο papier-mâché gesso ακρυλικά χρώματα και υγρό γυαλί.
Κάθε δημιουργία είναι μοναδική χειροποίητη και αριθμημένη και συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας.
Όλα τα αντικείμενα είναι χειροποίητα και μπορεί να διαφοροποιούνται ελαφρώς σε διαστάσεις και αποχρώσεις.
 
 Διάσταση: 27Χ25Χ13
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα έργα τέχνης αποστέλλονται μετά την εξόφλησή τους
 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΡΑΚΟΣ

Ο Ανδρέας Ψαράκος γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας το 1958.
Τα πρώτα μαθήματα στο σχέδιο και στη ζωγραφική τα έκανε στο εργαστήριο του Βρασίδα Βλαχόπουλου. Συνέχισε τις σπουδές του το 1978 έως το 1981 στη Σχολή Βακαλό με δασκάλους τους Βαγγέλη Δημητρέα και Γιάννη Βαλαβανίδη. Από το 1981 έως το 1983 φοίτησε στη Γερμανική Σχολή Γραφικών Τεχνών.
Το 1984 με κρατική υποτροφία παρακολούθησε το πρόγραμμα μελέτης και εφαρμογής των φυτικών χρωμάτων με καθηγήτρια την Σοφία Κανά στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με την ομάδα γραφικών Τεχνών «Όμικρον» και από το 1989-1993 ανέλαβε ειδικές παραγγελίες έργων για την αλυσίδα καταστημάτων «Studio Shop» σε πολλές βαλκανικές χώρες.
Επίσης κατόπιν παραγγελίας φιλοτέχνησε πορτρέτα επωνύμων τα οποία διακοσμούν το Θέατρο «Κόρονετ».
Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει κάνει 16 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.
Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και εξωτερικό και στα πωλητήρια του Μεγάρου Μουσικής, του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. κ΄ Μ. Θεοχαράκη, του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε σημαντικές γκαλερί σε διάφορες πόλεις της χώρας, καθώς και σε πρωτεύουσες και πόλεις της Ευρώπης.
Από το 2005 είναι μέλος του εικαστικού επιμελητηρίου Ελλάδος. Τα έργα του Ανδρέα Ψαράκου είναι καταχωρημένα στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Κάθε δημιουργία του είναι μοναδική, χειροποίητη και ζωγραφισμένη από τον ίδιο και συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας.
Ο Ανδρέας Ψαράκος προτιμά τα έντονα χρώματα που παραπέμπουν στην τεχνική της pop art και έχει παιγνιώδη, χαρούμενη διάθεση. Απαλλαγμένος από την όποια έννοια σοβαροφάνειας, απενεχοποιημένος μπροστά στην καθαρότητα της έμπνευσης του, δημιουργεί έργα που μας γυρίζουν στην εποχή της αθωότητας.
Ποδήλατα, ομπρέλες, φιγούρες, αυτοκίνητα, ένα καλοκαιρινό καπέλο, ένα ζευγάρι σαγιονάρες, σκηνές από την ζωή στην παραλία, οικεία ζώα, αυτοκίνητα, σχολικά πούλμαν, δέντρα, βάρκες και άλλα αγαπημένα αντικείμενα γίνονται οι πρωταγωνιστές του. Τα τοποθετεί σε οργιάζοντα περιβάλλοντα αντίστοιχα εκρηκτικών χρωματισμών, σε καταγάλανους ουρανούς, αφρισμένες θάλασσες, καταπράσινες φύσεις.
Αφήνει τις τρισδιάστατες μνήμες του από την γλυπτική να τον οδηγήσουν στη νέα σφαίρα των δύο διαστάσεων αντλώντας την έμπνευση του από την αντίστοιχη αγαπημένη θεματική του. Μια επιλεγμένη και συνειδητή επιστροφή στο τελάρο που αποπνέει αισιοδοξία και θετική διάθεση.

Σε Απόθεμα
+